Coca-Cola Romania a lansat pe piata locala un nou ambalaj fabricat in proportie de pana la 30% din plante. Ambalajul va fi folosit pentru recipientele de 500 de mililitri de apa plata si carbogazoasa Dorna si Dorna Izvorul Alb si este realizat cu ajutorul tehnologiei PlantBottle.
Noile ambalaje vor avea pe eticheta un mesaj si un logo specific, iar campania de promovare cuprinde un spot TV, canalul online, OOH, print si punctele de vanzare amenajate in magazine.
Tehnologia PlantBottle foloseste etanol din trestie de zahar din Brazilia. Ambalajul este similar cu PET-ul clasic, cu exceptia faptului ca una dintre componentele acestuia din urma a fost inlocuita cu o componenta din plante, respectiv trestie de zahar. Ambalajul este 100% reciclabil si reduce considerabil emisiile de dioxid de carbon eliberate in atmosfera.
Coca-Cola a lansat pentru prima data tehnologia PlantBottle in 2009 la Copenhaga, ocazie cu care gigantul din domeniul bauturilor racoritoare a trimis un semnal catre intreaga industrie de food&beverage, si anume ca ambalajele provenind din surse sustenabile ar trebui luate din ce in ce mai mult in serios. La acel moment, Coca-Cola puncta doua beneficii ale sticlei fabricate prin tehnologia PlantBottle: reducerea dependentei companiei de materialele pe baza de petrol si mentinerea standardului de performanta si reciclabilitate a acestei sticle. China este una dintre pietele emergente unde Coca-Cola a lansat PlantBottle, iar in prezent Coke, Sprite si Fanta se numara printre brandurile pe care consumatorii chinezi le pot cumpara in varianta “green”.
Obiectivul companiei Coca-Cola este ca pana in anul 2020 sa inlocuiasca toate materialele pe baza de petrol si combustibili fosili din componenta PET-urilor clasice, cu materiale obtinute din plante, precum si sa introduca ambalajele PlantBottle pentru toate produsele din portofoliul companiei. (A.D.).